- 21 November 2024
Sushi maaltijden bevatten vaak te veel bacteriën
- 22 augustus 2017
- Binnenland
De Consumentenbond constateert dat in 31 procent van de bezorgde sushi te veel bacteriën zitten. Dit is volgens de bond veel te hoog.
De grote hoeveelheid bacteriën geconstateerd in de maaltijden wordt volgens de bond veroorzaakt door de bereiding van de sushi. Na een steekproef van 160 sushimonsters afkomstig uit 20 verschillende restaurants, kon dit worden bepaald. Van deze twintig restaurants waren er negen die onder de maat presteerde. De oorzaak zou liggen bij het werken met vuile handen en vervuild materiaal. Bij drie van deze restaurants lag de oorzaak bij de versheid van de sushimaaltijden. Waarschijnlijk was de vis niet correct bewaard, vaak te warm of te lang.
Uiteenlopende resultaten
Er zit een groot verschil tussen de beste en de laagste score van de maaltijden. Zo is het hoogste resultaat een 9,6 voor SushiPoint Leiden en de laagste score gaat naar Sushi Time Leiden met een 2,5. De Consumentenbond meldt dat de sushi van Sushi Time en niet vers was en niet hygiënisch is bereid. Op wel twee van de acht monsters werd een ziekmakende bacterie aangetroffen. Bij de test zaten vier sushiketens, ieder met twee vestigingen in de volgende steden: Rotterdam, Groningen, Leiden, Breda en Amersfoort. Het best scorende restaurant, SushiPoint, heeft vestigingen in zowel Breda als Leiden en scoort bij beide buitengewoon goed. Naast SushiPoint scoort Shabu To Go ook uitstekend met vestigingen in Amersfoort en Rotterdam.
Sumo Sushi Express heeft wisselende resultaten. Zo scoren zij met hun vestiging in Breda erg goed. Zelfs zo goed dat zij met hun score de tweede plaats hebben gehaald. De vestiging in Groningen scoort echter maar net een voldoende. Voor Sushi Time geld het zelfde. Waar ze in Breda met een 2,5 de laagste score hadden, scoorde zij een 6,7 in Amersfoort.
Onbeperkt sushi
De Consumentenbond heeft al eerder onderzoek gedaan naar sushi. In 2015 hebben zij de all-you-can-eat-restaurants onder de loep genomen. Waaruit bleek dat in 64 procent van de gevallen een teveel aan bacteriën aanwezig was. Ook bij dit onderzoek werden twintig restaurants gebruikt voor de steekproef. Bij ieder restaurant werden de vier meest verkochte maaltijden getest. Slechts twee restaurants scoorde een 5,9 en daarmee een kleine voldoende. De rest scoorde allemaal een onvoldoende volgens de bond.
Dit delen:
Clouds: {{current_weather.clouds}}%
Wind ({{current_weather.wind.deg}}): {{current_weather.wind.speed}}{{units_wind}}
- 21 augustus 2024
Horecazaak beginnen? Met deze tips wordt het zeker een succes!
- 19 juli 2024
Veiligheid voorop; cursus elektrisch schakelen
- 13 juni 2024
BV oprichten als zzp’er: dit is waarom!
- 7 juni 2024
Handige platformen voor meer zakelijke exposure
- 11 april 2024
Meer succes met jouw congres: 3 tips!
Ontvang de nieuwsbrief