- 21 November 2024
Delicata-chocola van Albert Heijn gaat ‘slaafvrijer’ en iets duurder worden.
- 30 november 2018
- Bedrijven Binnenland
Chocoladefabrikant Barry Callebaut en Albert Heijn gaan in samenwerking met Tony Chocolony. Vanaf maart 2019 zal dit moeten zorgen dat er minder kinderarbeid en moderne slavernij bij de productie komt kijken bij Delicata, het AH-Huismerk.
Tony chocolonely
De Delicata repen zullen hierdoor in prijs gaan stijgen omdat de chocolade duurder zal worden ingekocht, vertelt Albert Heijns sourcing manager Jeroen Hirdes aan NU.nl.
Deze samenwerking is daarbij het allereerste bedrijf dat als eerste samenwerking met Tony Chocolonely samenwerkt, in de vorm van een project.
Het chocolademerk stelt hun systemen beschikbaar die de, oorsprong van de bonen achterhaal en als er kinderarbeid te pas gekomen voor andere bedrijven. Dit was nog niet eerder gedaan en Albert Heijn is de eerste die hiermee te werk gaat met hun Delicata chocolade.
Daarnaast zorgt de grootste chocoladefabrikant ter wereld, Barry Callebaut ervoor dat de cocao bonen gescheiden blijft in het proces en verwerking van het AH-Huismerk chocolade.
Nog steeds ruimte voor verbetering in de sector
Van Nederlandse bodem, chocoladebedrijf Tony Chocolonely is druk bezig geweest om chocolade aan te bieden die volledig ‘slaafvrij’ is. Na veel inspanning geeft het bedrijf ook toe dat het nog niet helemaal is gelukt om dit aan te bieden.
In de chocolade-industrie wereldwijd speelt er nog steeds veel kinderarbeid in af. Cacao Barometer 2018 gaf een rapport aan waarin het probleem groeit in vijftien Europese ngo’s. De laatste cijfers geven aan dat er in West-Afrika een grote groep van 2,1 miljoen kinderen actief zijn in de cacoasector. Als er gekeken wordt naar de afgelopen 4 jaar is dit een stijging van 100.000 meer.
Verschillende grote bedrijven hebben doelen opgezet om duurzaam te gaan operen zoals Mars. Barry Callebaut heeft daarbij als doel volledig duurzaam te gaan werken in 2025.
Op het moment is er nog geen bewijs door deze maatregelen boeren meer zijn gaan verdienen, kwam naar voren uit het laatste rapport van Cacao Barometer.
Dit delen:
Clouds: {{current_weather.clouds}}%
Wind ({{current_weather.wind.deg}}): {{current_weather.wind.speed}}{{units_wind}}
- 21 augustus 2024
Horecazaak beginnen? Met deze tips wordt het zeker een succes!
- 19 juli 2024
Veiligheid voorop; cursus elektrisch schakelen
- 13 juni 2024
BV oprichten als zzp’er: dit is waarom!
- 7 juni 2024
Handige platformen voor meer zakelijke exposure
- 11 april 2024
Meer succes met jouw congres: 3 tips!
Ontvang de nieuwsbrief